اختراع بزرگ توماس ادیسون در زمینه کشف برق یک تحول عظیم در جهان امروز به وجود آورد. روشنایی یکی از مهم ترین و جزو اصلی ترین ساختار یک خانه، هتل، رستوران، خیابان، و... است. درخشندگی هر محیطی بهزیباتر شدن آن بسیار کمک خواهد کرد. یک چراغ دیواری، روشنایی فضای خانه را ایجاد می کند. چراغ های دیواری را می توان در اتاق خواب، در راه رو ها و یا سالن پذیرایی و... نصب کرد، تا از آن برای جلوگیری از تاریکی بیش از حد، جلوگیری از ترس در هنگام شب و خواب، برای مطالعه، دیزاین، طراحی خانه و... استفاده کرد. شما می توانید از یک چراغ دیواری در فضای منزل خود استفاده کنید و یا چند چراغ دیواری در قسمت های مختلف خانه، برای روشن کردن محیط روی دیوار نصب کنید. چراغ دیواری با توجه به سبک هر فضایی طراحی خاصی دارد، حمام، سرویس بهداشتی، اتاق خواب، سالن غذاخوری و... با توجه به محیط، به شکل های بسیار متنوع توسط طراحان و متخصصین داخلی و خارجی طراحی خواهد شد. اهمیت نورپردازی در زیبایی دکوراسیون داخلی و خارجی بر کسی پوشیده نیست. نورپردازی به کمک عناصر مختلف اصلی و کمکی انجام میشود. چراغ دیواری یکی از مهمترین المانهایی است که به عنوان منبع نور کمکی کاربرد دارد. البته کاربرد چراغهای دیوارکوب تنها تامین بخشی از کمبود نور در فضا نیست. بلکه برای زیباسازی هرچه بیشتر فضای داخلی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
چراغ دیواری برای بسیاری از افراد که علاقه فراوانی به دیزاین و طراحی دکور در منزل، تالار، هتل و... دارند بسیار حائز اهمیت است. انتخاب یک چراغ دیواری مناسب بستگی به نور محیط و تزیینات فضای شما دارد. چراغ دیواری ها می توانند سقفی، دیواری و... باشند. چراغ دیواری اتاق خواب و یا پذیرایی از المان هایی است، که در طراحی دکوراسیون هم از نظر روشنایی و هم از نظر طراحی بسیار چشمگیر و زیبا است. چراغ ها مدل های گسترده ای دارند مانند، مینیمال، مدرن، چراغ دکوراتیو، چراغ کلاسیک، چراغ آرانگارد و...
• چراغ دیواری مربعی
• چراغ دیواری مستطیلی
• چراغ دیواری بیضی
• چراغ دیواری دایره ای
• چراغ دیواری لوزیکه با توجه به شکل ظاهری در مکان های مختلف کاربرد دارند. دیوارکوب ها یا همان چراغ دیواری از ترکیب و جنس شیشه های محکم یا نشکن، چوبی، فلزی، استیل و... ساخته و طراحی خواهند شد.
چراغ دیوارکوب (چراغ دیواری) همانطور که از اسمش پیداست، بر روی دیوار نصب خواهند شد. چراغ دیواری آن دسته از روشنایی های مدرنی است، که در دنیای امروز با پیشرفت تکنولوژی تاثیر به سزایی در محیط های تجاری، اداری، سازمان ها، منازل و... دارد. در گذشته از لامپ های رشته ای استفاده می شد، اما امروزه با پیشرفت چشمگیر در صنعت، از رشته ای به ال ای دی تغییر کرده است و طراحان داخلی و خارجی خلاقیت بیشتری در ساخت چراغ دیواری به خرج خواهند داد. با افزایش سطح تولیدات با انبوه فراوانی از چراغ دیواری در طرح ها و شکل های گوناگون مواجه خواهید شد، که از ویژگی ها و استاندارد هایی برخوردار هستند.
• انتخاب طراحی در شکل ظاهری: برای هر فضای خاصی طراحی های بسیار متنوعی در بازار وجود دارد، که می توان از مدل های چراغ دیواری، که با توجه به محیط ساخته شده است برای محیط خود خریداری و نصب کنید.
• انتخاب رنگ های روشنایی با توجه به محیط و اماکن: مانند،(اتاق خواب، اتاق کودک، سرویس حمام، اتاق مطالعه و...) برای مثال رنگ صورتی و یا بنفش که اکثرا برای اتاق کودک استفاده خواهد شد، مناسب سرویس بهداشتی و یا اتاق مطالعه نخواهد بود.
• متناسب با محیط مورد نظر: برای مثال دیوار کوب یا چراغ دیواری که در سالن پذیرایی یک خانه نصب شده است در محیط اداری و یا تجاری مناسب و قابل استفاده نیست.
• زاویه مناسب: یکی از ویژگی های مهمی که در نصب چراغ دیواری مهم است زاویه مناسب خواهد بود. در اتاق خواب ها فضای مناسب و زاویه درست برای نصب چراغ دیواری در بالای تخت خواهد بود. ویا در سرویس های بهداشتی زاویه مناسب در بالای آیینه است.
و بسیاری از موارد دیگر، که در انتخاب چراغ دیواری بسیار مهم و تاثیر گذار است و توجه ویژه ای به آن ها باید شود.
استفاده و انتخاب در تعیین نور های ملایم و یا زیاد در مکان های مختلف، برای مثال استفاده از نور ملایم چراغ دیواری در داخل راهرو، اتاق خواب و یا روشنایی بیشتر در فضای سالن و... باید توجه کرد. استفاده نادرست در انتخاب چراغ دیواری علاوه بر سلب آرامش در اندازه نور ممکن است افزایش هزینه هایی را نیز با خود به همراه داشته باشد. پس در هنگام خرید نصب یک چراغ دیواری تمامی زوایا را مورد نقد و بررسی قرار دهید و تمام جنبه های مثبت و منفی آن را در نظر داشته باشید.
با توجه به قابلیت های استفاده چراغ دیواری در فضاهای مناسب ویژگی هایی به آن ها اضافه شده، که این ویژگی ها باعث متمایز شدن آن ها از سایر چراغ های دیواری شده است. چراغ دیواری سنسور دار که برای راهرو ها، راه پله ساختمان های بزرگ، مجتمعات، برج ها و مکان های مختلفی که دارای راه پله و راهرو های بسیار عریضی هستند کاربرد دارد. چراغ دیواری سنسور دار مناسب محیط منزل و... نخواهد بود و اکثر بر روی سقف راه پله و راهرو ها نصب خواهد شد. که از نظر صرفه جویی در هزینه بسیار تاثیر گذار است. چراغ دیواری بدون سنسور که با استفاده از یک کلید برق و یا دکمه، off و on خواهد شد در زمان قدیم و یا حتی امروزه در بسیاری از مکان ها وجود دارد اما ساختمان ها و مکان های امروزی تماما از سنسور دار در محیط راه پله نصب خواهند کرد.
یکی دیگر از مواردی که باید در نصب چراغ دیواری به آن توجه بسیار کرد اندازه و ارتفاع چراغ دیواری از سطح زمین است. زاویه درست در پخش روشنایی بسیار مهم است و آن را شکیل تر نشان خواهد داد، در حمام و سرویس بهداشتی چراغ دیواری اغلب خیلی نباید در قسمت مرتفع نصب شود و یا در اتاق خواب کودک دیوارکوب ها نباید خیلی به تخت کودک نزدیک باشد و همچنین چراغ دیواری در راه پله های مکان های عمومی و یا ساختمان های بزرگ اغلب به سقف نصب و طراحی شده اند.
بیشتر بخوانیم : چگونه یک آینه کنسول خوب بخریم؟
استفاده از چراغهای دیواری با دو هدف کاربردی و زیبایی (عنصر دکوراتیو) انجام میشود. طراحان دکوراسیون برای اماکن مختلف مسکونی، اداری، تجاری و ... از مدلهای مختلف این چراغها بهره میگیرند. اتاق نشمین، اتاق کار، راهروهای طویل، بخش ورودی، بالکن، درب خروجی از جمله مکانهای رایج استفاده از چراغ دیوارکوب به شمار میرود.
انواع مختلفی از چراغهای دیواری به لحاظ قیمت در دسترس خریداران قرار دارد. دلیل اختلاف قیمت این چراغها جنس و مدل آنها است. گچ، چوب، فلز، پلاستیک و شیشه نشکن رایجترین مواد مورد استفاده در ساخت این محصولات هستند.
چراغهای دیواری در محدوده نصب شده نورپرازی ظریفی ایجاد میکنند. البته تمامی جوانب به طور یکسان روشن نمیشود. چراغهای دیواری به لحاظ زاویه تابش نور با یکدیگر تفاوت دارند. رایجترین زاویه تابش برای این چراغها شامل:
چراغهای دیواری به لحاظ شکل ظاهری تنوع زیادی دارند. به همین منظور انواع چراغ دایرهای، نیمدایره، مستطیلی، استوانهای، مربعی، تخت، شاخهدار، بدون شاخه، سنسوردار، بدون سنسور و ... در دسترس خریداران قرار دارد. به لحاظ سبک نیز این چراغها در انواع مختلف مدرن و کلاسیک تولید میشوند. به همین دلیل امکان هماهنگی آن با سبک فضای داخلی یا خارجی فراهم است.
علاوه بر جنبه کاربردی این المان در برطرفسازی بخشی از کمبود نور در فضا و زیباسازی محیط مزایای دیگری برای این چراغها عنوان شده است که عبارتند از:
توجه به بعضی نکات برای استفاده بهتر از چراغهای دیواری ضرورت دارد:
نکات زیر در رابطه با خرید انواع چراغهای دیواری حائز اهمیت است:
چراغ دیواری در قیمت های مختلف با توجه به اندازه، محیط مورد نظر، در بازار عرضه و به فروش خواهند رسید و هر کدام از نظر ویژگی ها دارای قیمت های متنوعی هستند. مدل های سنتی و چند شاخه که در گذشته بسیار کاربردی بوده است، امروزه نسبت به مدل های پیشرفته و خصوصیات برتر ارزان تر هستند همچنین مدل های سنسور دار و به روز تر را نیز با قیمت های کاملا مقرون به صرفه در بازار و یا اینترنتی می توانید سفارش داده و خریداری کنید.
چراغ دیواری به عنوان یکی از منابع کمکی روشنایی در طراحی دکوراسیون انواع فضای داخلی و خارجی کاربرد دارد. البته هدف بسیاری از افراد از خرید این المانها تاکید بر بافت، رنگ یا آثار هنری موجود در بخشی از فضا است. تنوع فوقالعاده در طرح، رنگ، سبک، صرفه جویی در مصرف انرژی و امکان تغییر زاویه تابش نور موجب استفاده روزافزون از این چراغها را به همراه داشته است.